Saxofoon

Miguel Martinez Schrijver, saxofonist, uitvoerend en docerend.

Hij studeerde altsaxofoon aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Tim Armacost en Jim Hartog. In 1992 studeerde hij af met de hoogst mogelijke cijfers.

Sindsdien is hij een veel geziene musicus in de Nederlandse Jazz scene, en speelt in vele groepen waaronder ‘The New Cool Collective Bigband’.

In 2009 startte hij een nieuwe groep: “Barnicle Bill Trio” met Mark Haanstra op de akoestische basgitaar en de legendarische John Engels op drums. Deze groep presenteerde in 2010 hun eerste cd en toerde hetzelfde jaar en het jaar daarop door Nederland. In 2012 toerde de groep door Azië. Van deze tour is er een live-CD opgenomen, “No Black Tie”, uitgebracht in 2013. Het was een groot succes en er volgde een clubtour en optredens op festivals door heel Nederland.

Onlangs heeft hij een nieuwe groep gevormd, “Los Hermanos Martinez Y Morelo”, een trio met de beroemde Eric Vaarzon Morel op Spaanse gitaar, zijn broer Juan Martinez op baritonsax. Ze spelen een fusie van jazz en flamencomuziek. Hiermee hebben zij een cd uitgebracht en gepresenteerd in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Leslocatie: De Oase, Ericaplein Dieren

Lesdag: Woensdagmiddag/avond Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar: martinez_move@hotmail.com